Socker Conny´s "pappa" fotograferad av Järeslätt

Christer Järeslätt, Pirinen
Ett porträtt på Pirinen taget till utställningen Refricater, Christer tog porträttet och lät sedan Pirinen rita direkt på negativet. Pirinen har haft ett stort inflytande på utvecklingen av seriekonsten. Hans kändaste figur är Socker-Conny. Figurens ursprung kan spåras till en tragisk händelse ur verkliga livet. En av Pirinens föräldrars vänner hade avlidit efter en långvarig sjukhusvistelse. Den dödes fru ringde då till sin bästa väninna för att meddela sorgen. "Men det har vi vetat länge att han skulle dö, sa väninnan. Måste du ringa halv tio en lördagsmorgon för att säga detta" Av detta beteende inspirerades Pirinen till att teckna de tre första sidorna med Socker-Conny.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln