bestlite lampan ihop med Adnet spegeln, två klassiker som står sig än idag

Nyheter från Gubi, två av mina favoriter från dem. Nu finns bestlite även i mässing, vill ha, vill ha. Robert Dudley Best ritade det första utkastet till Bestlitelampan som senare skulle bli synonymt med hans namn.Speglen är gjord av Adnet  som är en möbeldesigner mest känd för sin Art Deco design och en ikon av fransk modernism. På 50-talet bildade Adnet ett partnerskap med den franska modehuset Hermes, där han utvecklade läderklädda möbler och inredning.  En rund läder spegel med mässing gångjärn skapades. Fina saker som står sig än i dag:) . Kolla www.gubi.dk. kan förståss köpas genom omgivning.

Etiketter: omgivning design gubi adnet

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln