har hittat de mest underbaraste hängarna,senaste nyheterna från B&B. De levereras i en svart sidenpåse, jag menar, till och med en osexig skruv och plugg blir ju fantastisk!

Läs hela inlägget »

Jag är fullkomligt kär i min nya badbalja. Gjord i London och som en snäll man hämtade hem till mig. Nu står den där, skinande blank och fin.

Läs hela inlägget »

Jag är förälskad i Trine Sondergaards bilder, fullkomligt frälst.

Läs hela inlägget »

Den svenske mode- och livsstilsfotografen Nicho Södling modeporträtt av människor från stammar kring floden Omo i sydvästra Etiopien. Det handlar om människor i olika åldrar, vilkas kontakt med omvärlden har varit minimal och livsstilen på många sätt förblivit oförändrad sedan stenåldern. Utställningen "The Vanity of Man" som visats runt om i Sverige. Det är ju detta själva titeln – en anspelning på Edward Steichens "Family of Man"-utställning 1955 – leker med.. Jag förundras över "Boy with chicken" det går inte att sluta titta.

 

 

Läs hela inlägget »

Mark Seliger USA Född 1959. Här är hans porträtt på President Barack Obama, The White House, tagen 2010. Underbar bild!. Seliger var ansvarig fotograf på Rolling Stone Magazin under tio år. Idag kör han i egen regi och har fått stor framgång b.la. med musikvideos och reklamfilmer, någon som minns Lenny Kravitz "stillhet hjärta" eller Elvis Costello "Hon"?. Han har även gjort musikprojekt/reklam kampanjer åt Paramount Pictures, Paul McCartney, Willie Nelson, Santana, Sheryl Crow, Mick Jagger.

 

Läs hela inlägget »

för många år sedan gjorde jag inredningen till carnegies kontor i Göteborg. För att undvika att man gick rakt mot glasrutan så klipptes olika former ut och satte upp på glaset. Hur löd ramsan....."Bättre en fågel i handen än tio i skogen....."

Läs hela inlägget »

Mike & Doug Starn, tvillingarna som tagit fotografiet till nya platser. Med ljuset som tema  utforskar bröderna de fysiska och filosofiska kopplingarna mellan ämnen som löv, träd, och religiösa ikoner, med mänskligt minne, perception och tänkande. Deras utställning på La Biennale di Veneziabienalen Venedig var bländande vacker. 

 Läs hela inlägget »

ducks in a row av Robert Hais. blev så kär i hela ideén att jag köpte två. En att ge bort och en till mig själv. Ducks in row, man får med sig en hem i editerad upplaga, kvar lämnar man en i en damm. Känner att jag kommer ändra mina långpromenader till denna damm för att titta till dem ofta. 

Läs hela inlägget »

tror faktiskt att dessa barstolar av Hans Wegner är absolut de snyggaste. Inför presidentvalet i USA 1960  anordnades den första presidentkandidatdiskussionen i TV i USA:s historia, med kandidaterna Richard Nixon och John F. Kennedy sittande i Hans Wegners stolar. Dock inte i dessa barstolarna, men jag tänker mig att det var i dem de hamnade senare.

Läs hela inlägget »

Dagbädd från 1850-talet, om man inte skulle komma på en bra julklapp:)

Läs hela inlägget »